Norska längdlandslaget

Norska längdlandslaget

Optimerar och förlänger träningspassen

Vi är väldigt stolta att ha valts ut som leverantörer av pannlampor till det Norska längdlandslaget. Våra pannlampor hjälper hela teamet att optimera och förlänga träningspassen. Med åkare som Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Hans-Christer Holund, Martin Jonsrud Sundby, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad østberg, Heidi Weng och Therese Johaug så är detta världens mest exceptionella längdlandslag.

Det norska längdlandslaget har varit del av Silva-familjen sedan 2013.Lär känna laget

Varför valde ni Silva som leverantör?
Silva har det bredaste och bästa utbudet av produkter på marknaden, så för oss är det ett enkelt val att välja Silva år efter år.

Vilken är din favoritdestination för längdskidåkning?
Mina favoritdestinationer är ställen som jag har varit till tidigare och som jag har fina minnen från. Davos i Schweiz är en av mina favoriter. Det känns i hela kroppen när jag är i Davis, den liksom spritter. Laget tränar på samma ställen under året så varje atlet har sina favoritställen som de återkommer till regelbundet och det brukar handla om favoritbackar eller terräng. Så det handlar nog inte om stället i sig utan mer om minnena och upplevelserna därifrån. Det är fantastiskt att vi har möjlighet att leva och träna så mycket utomhus. Naturen är vår partner, det är magiskt.

Har du några tips för träning i mörker?
Ta hand om din utrustning. Säkerställ att den är uppdaterad och att du har det batteri och brinntid som du behöver för det du ska göra. Använd reflexväst och gärna ljus så att du syns bakifrån. Om du åker skidor eller springer i skogen, testa att använda så lite ljus som möjligt och känn in naturen och tystnaden runt omkring dig. Om ni är en grupp som tränar så kan det räcka med att den första och sista i gruppen har ljuset på. Med en pannlampa behöver du inte upplysta spår, du kan träna precis där du vill.

Vilken är er favoritprodukt från Silva?
Våra vallare och våra atleter har olika behov av ljus så favoritprodukten beror på vad de ska göra och var de är. Vissa av atleterna vill ha de lättaste pannlamporna och tänker att ”less is more” men när de ger sig av på långpass föredrar de en pannlampa med längre batteritid. Tack vare att vi kan välja mellan alla olika modeller från Silva så finns det alltid en favorit för alla.


det finns alltid mer att upptäcka

Gustav Bergman

ORIENTERING

Hedvig Wessel

FREERIDE SKIING

Tove Alexandersson

ORIENTERING & SKIDORIENTERING